Välkommen till Björka Trädgård!

Välkommen till Björka Trädgård!

INSPIRATION

InspirationPosted by Björka Trädgård Tue, January 05, 2010 13:32:08

KOM TILL OSS FÖR ATT FÅ INSPIRATION OCH INFORMATION!!

Solhattsparad:

Tremastarblomma, fyllig rosa/lila margurit och kinesisk smörboll får här representera sommaren, som var, hos oss!

Kom gärna till oss och låt dig inspireras bland blommor och blad. Ovan taklök och murgröna i en salig röra och här nedan fukian Patriot som lyser upp i trädgården.

Blomsterfunkian är ju årets perenn 2011. Läs mer under fliken "årets perenn".

Hösten är här med alla sina roliga blommande perenner. Ovan So Sweet-funkia och nedan bergsingefäran för den sanne trädgårdsentusiasten. Trivs i humusrikjord te.x. i ett woodlandområde.

En grön fågel på väg till Björka Lertag?

Malus Rudolph. En prydnadsapel med vacker blomsterprakt.

Kaukasisk förgätmigej 'Jack Frost'. Riktigt BLÅ blommor i maj-juni och silverfärgade blad hela året. Så vacker!

Lewisia i massor av röda/rosa/periko-färger. Plantera dem inte blött och skuggigt bara. De vill hellre ha lite soligt och torrt.

Gammalt och nytt i salig blandning. Kurilerkörsbär och carex (starrgräs) och ett gammalt vagnshjul, förstås.

Grusnejlika, en favorit bland sommarblommorna. Ljuv, gracil och oumbärlig i en plantering som vill fyllas upp av något ostrikt och somrigt. Så fin!

Häftig... eller hur? Kungsängsliljan i sin mönsterrika kjortel. En gång i tiden berättade min fantastiske lärare i historia på Karolinska Läroverket (Örebro) om slaget mot danskarna på Kungsängen och att för varje fallen dansk växte en röd lilja upp och för varje svensk en vit. Uppenbarligen segrade svenskarna, då de vita liljorna är relativt sällsynta. Några lärdomar (skrönor?) fastnade i allafall under gymnasietiden! NU har kungsängsliljan blommat över, men mina danska gener kan inte radera den från hemsidan. Vi måste alla minnas våra nederlag... och se fram mot nya segrar!?!? Tack Karro, finns ingen bättre skola